onsdag den 22. september 2010

klar dig igennem efteråret #2

Endnu et godt og forhåbentlig brugbart råd her i efterårskulden er:
Råd #2: Lav suppe til din fryser!

Vi ved jo alle, at suppe er hyggeligt og rart, når der er koldt. At sidde med et tæppe om sig i sofaen og slubre denne hede, velsmagende masse i sig - mmm! Og det sjove er, at det også er relativt let at lave, alt efter, hvilket suppeprojekt du kaster dig ud i, selvfølgelig. Det tager ikke længere tid at lave en kæmpeportion, og denne kan med fordel fordeles i bøtter og kommes i fryseren. Så har du en nem aftensmad lige til at smide i gryden, næste gang du kommer kold og uoplagt hjem fra en lang dag på jobbet. Eller hvis du bare er doven.
Jeg vil gerne anbefale en tomatsuppe, hvis baggrundsidé er tyvstjålet fra Anja. Den er nem og relativt sund. Jeg valgte dog at svitse mine løg med både hvidløg og rød karrypasta, hvilket jeg vil anvende mere af næste gang for at give suppen mere smag. Jeg havde nemlig intet chili til at krydre med.


Tomatsuppe
(Ca. 4 liter)

4 dåser hakkede tomater
1 stort løg
1 stor dåse tomatkoncentrat
½ liter hønsebouillon
1/4 liter Cremefine til madlavning (7%)
1 liter letmælk
Salt, peber, chili eller paprika
Evt. suppenudler/horn og mozarellaost.

Løget hakkes og svitses på panden. Blend dernæst løget sammen med de hakkede tomater, til massen er jævn. Massen koges op og der tilsættes tomatkoncentrat, bouillon, cremefine og mælk. Smages til med krydderi (der skal bruges en hel del salt og peber). Koges godt igennem så den bliver dejlig varm. Serveres med revet mozarella og suppenudler.

7 kommentarer:

 1. Mmm toamtsuppe :) namnam nu fik jeg endelig også skrevet den ind

  SvarSlet
 2. Jeg elsker tomatsuppe. Kæresten laver det af og til, med en masse tomater, porrer, gulerødder osv, og så står det bare og koger hele dagen. Mmm!

  SvarSlet
 3. Jeg får jo helt lyst til at lave suppe, men jeg gider ikke rigtig kun til mig selv... hvem der dog ikke boede alene!

  SvarSlet
 4. Uuuuuhm Bitten! Tomatsuppe er altså også bare guuuuuf!

  SvarSlet
 5. Line; Dygtige dig ;) Og tak for at bringe den på din blog, så jeg kunne finde den.

  Annette; Det har man jo ikke tid til :P Men hold op det lyder godt. Tror også jeg vil komme flere ingredienser i næste gang.

  Stine; Du griber det helt forkert an! Jeg bor jo alene, og jeg synes det er aldeles formidabelt fordi det ikke tager megen tid og besvær, og er nemt at hive op ad fryseren.

  Janne; Det er det!

  SvarSlet
 6. Hehe, det er også kun i weekenderne han laver det. Men jeg kunne sagtens spise det hver dag :)

  SvarSlet
 7. Tak for tippet :D

  :)
  http://so-this-season.blogspot.com/

  SvarSlet