onsdag den 25. maj 2011

film for tiden

Jeg arbejder mig jo vej igennem IMDb's top 250. Ikke forstået sådan, at jeg vil se dem alle, for nogle af dem virker til at kunne tage livet af en død person. Jeg vil bare have set nogle af de "klassikere", alle folk snakker om, som jeg er den eneste i verden, der ikke har set. Siden jeg besluttede mig for det, har jeg da fået set et par stykker, og dem vil jeg lige omtale her.


Star Wars
(1, 4, 5 og 6)
Min kæreste har længe ventet på, at jeg kom til dette punkt, så i weekenden tog vi et mindre marathon. Jeg kan kun sige, at de ikke var så slemme, som jeg havde frygtet. Jeg havde virkelig frygtet det værste, også fordi jeg generelt ikke er til ældre film med, ehm, knap så flotte effekter. Men jeg var godt underholdt! De var alt for lange, og der var mange kedelige elementer - primært kampscenerne - men jeg faldt ikke i søvn, og fortryder ikke, at jeg har set dem. Jeg tror dog ikke, jeg gør det igen.
(Jeg undlader at fortælle, hvordan jeg drev min kæreste til vanvid ved konstant at drage paralleller til Harry Potter og omtale karaktererne som Snape, Dumbledore, aben og guldrobotten. Nåja og så var Darth Vader prrrretty hot - ind til han fik masken af).

Star Wars - jeg er skræmt over, at folk var så grimme dengang. De lignede alle aber.


Léon
Knaldhamrende fantastisk film, jeg var fanget fra start til slut. Den omhandler en mand, som bliver påtvunget at tage sig af en pige, og jeg elsker den måde, filmen skildrer deres forhold på. Den ville jeg til gengæld ikke tøve med at se igen. Pigen spilles i øvrigt af Natalie Portman, som tydeligvis også var noget så skøn dengang.

Léon og Mathilda <3

  The Departed
Frygtelig lang og indviklet film, jeg forstod aldrig, hvad den gik ud på. Primært en masse mænd, der ringer til hinanden hele tiden. (Det skal siges til filmens forsvar, at jeg havde svært ved at samle mine tanker den pågældende aften, så måske var det derfor. Og måske ikke. Højst sandsynligt ikke).

The Departed - mand 1 og 2

 Spirited Away
(DK: Chichiro og heksene)
Wauw. Jeg er ikke ligefrem en elsker af animationsfilm, men er det japansk, hjælper det lidt på det. Absolut smuk, skøn, underfuld, dragende og tankevækkende film, som alle i verden bør se. Jeg glæder mig til at se flere film af Hayao Miyazaki! Det er den slags film, mine børn skal vokse op med, så de ikke skal trækkes med Disney. Mwahaha.

Chichiro og ånd i tog

11 kommentarer:

 1. Bliver spændende at se, hvad du synes om nogle af de top 250 film, som jeg nu har anbefalet dig =)
  Ser frem til at høre din mening om nogle af disse, samt evt. lige at sætte dig på plads, hvis din filmsmag er FORKERT!

  SvarSlet
 2. Ja, det bliver vældig spændende! Du kommer højst sandsynligt til at sætte mig på plads et par gange.

  SvarSlet
 3. Hvem var Snape og hvem var Dumbledore?

  Jeg havde samme oplevelse af The Departed. Og der er virkelig mange film på listen, som er af den slags. Altså svære at finde rundt i. Der er åbenbart mange, der godt kan lide at se sådan noget.

  SvarSlet
 4. You make me laugh! Men det er ret skægt at se, hvor meget filmteknik har udviklet sig siden 'dengang'. Hvordan mon film ser ud om bare 10 år...

  SvarSlet
 5. Stine, Snape var skiftevis Darth Vader og hans, øh, master? Dumbledore var ham den gamle, "gode" mand. Undskyld, jeg kan virkelig ikke huske deres navne, haha.
  Altså normalt kan jeg godt lide film, som er underlige, og hvor man virkelig skal bruge hjernen - men de skal være spændende, ikke kedelige!

  Janne, det er jeg glad for ;) Og det finder vi nok ud af...

  SvarSlet
 6. Jeg synes, at Inception var god, og den måde at skulle bruge hjernen på er fin. Men de der film, hvor der er mange karakterer med, og de skyder hinanden og der er mange penge og biler og sådan noget, det synes jeg er kedeligt og så glemmer jeg at følge med...

  SvarSlet
 7. Haha.. jeg synes det er en mega god idé at gå noget af den liste igennem så man ikke går glip af gode gamle klassikkere ;)
  Forresten lidt off topic.. Men har du lavet din header selv? Den er nemlig SÅ fin! :)

  //Amalie
  www.GlitterAmalie.dk

  SvarSlet
 8. Stine, det lader til, at vi er ret ens på det punkt :)

  Amalie, den kan jeg desværre ikke tage æren for - det er blot en template, helt nede i bunden af min blog findes et link til flere fine templates lavet af samme person :)

  SvarSlet
 9. Jeg eeeeeelsker Hayao Miyazaki filmene, suger dem alle til mig lige for tiden - har også lige set Chihiro, så god en film!

  Totoro og Ponyo som er lidt mere barnlige er også enormt søde :) - men jeg lever jo også i en lyserød bobbel :P

  SvarSlet
 10. Alexia, ej men det er jo helt vildt, så god den var! Jeg har allerede lyst til at se den igen. Og igen.
  Totoro skal jeg i hvert fald have set, da den er på top 250 :) Og Howl's Moving Castle. Og hvis jeg bliver helt grebet, ser jeg nok også Ponyo.

  SvarSlet
 11. Princess Mononoke er stadig den bedste! =D

  SvarSlet