tirsdag den 3. maj 2011

pizza med dejlig bund

Jeg kan godt lide at lave pizza, men ofte synes jeg, at bunden er den irriterende del. Enten bliver den en træls konsistens, eller også er den totalt umulig at arbejde med under fremstilling og udrulning.
Forleden besøgte jeg Birthes blog, og sørme hun ikke havde en opskrift liggende på en tynd pizzabund, som hun anbefalede ud over alle grænser. Jeg havde tilfældigvis lyst til pizza, så den blev modtaget med kyshånd.
Resultatet var lige, som det skulle være! En tynd bund, som blev sprød i kanterne, og som ikke virkede dominerende over pizzaens fyld. Den kan klart anbefales, og den var også rigtig nem at lave og udrulle, omend man skal være opmærksom på den lange hævetid.
Jeg fyldte mine to pizzaer med henholdsvis skinke, champignon og mozzarella samt oksekød, tomat og revet ost. Nogen skønhed for øjet blev de vist ikke, men de smagte skide godt.
Tynd pizzabund
2 pizzaer

3 dl lunkent vand
2 g gær, gerne økologisk
2 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
Ca. 600 g mel
50 g blødt smør

Gæren røres ud i det lunkne vand. Tilsæt salt og olie. Mel og smør tilsættes lidt efter lidt. Dejen samles og æltes lidt. Deles i 4 portioner, hver portion æltes hårdt så luften presses ud. Formes til 4 boller, som sættes på en plade eller tallerken, drysset med mel. Dejen drysses også med lidt mel. Dæk med film og lad det hæve ved stuetemperatur i 4 timer. Sættes derefter i køleskabet i 2 timer.

8 kommentarer:

 1. Jeg synes oftere og oftere, at jeg bliver lækker sulten, når jeg kigger forbi din blog! :)

  SvarSlet
 2. Det må jeg hellere prøve. Min familie klager over for tykke bløde kanter:-) Kh Christina

  SvarSlet
 3. Ja, det er en ret lang hævetid, men jeg synes de er det værd :-)

  Dejligt at du kunne bruge opskriften.....

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 4. Det med pizzabunden er nærmest alt-afgørende for at få den perfekte bund. Jeg har selv eksperimenteret rigtigt meget med at få den perfekte bund og er kommet frem til brugen af høj-protein (høj-gluten) mel er vigtigt for det endelige resultat. Samtidigt så gør en omgang koldhævning i et ½-3døgn utroligt meget for smagen. Hvis du ikke allerede har prøvet det, så bør du gøre det næste gang du laver pizzaer.
  Jeg har samlet lidt af mine erfaringer og tips omkring pizza-bagning her: Pizza - det hurtige måltid!.

  Over and out,
  Kim Schulz
  Grillkokkerier.dk

  SvarSlet
 5. ...Nåja, 2g gær virker forøvrigt som utroligt lidt. Måske hvis det var tørgær og langtidshævning, men ellers er det godt nok i den lave ende. Hæver kanterne op på pizzaen når den bliver bagt?

  SvarSlet
 6. Stina, det tager jeg som en kompliment :D

  Christina, så vil de helt sikkert kunne lide denne bund.

  Birthe, fornøjelsen er helt på min side :)

  Kim, tak for tips omkring pizza. Jeg tror også jeg brugte lidt mere end 2 gram, fordi min vægt er upræcis så jeg bare tog et stykke. Men ja, kanterne hævede op.

  SvarSlet
 7. uhh tak for opskriften elsker alt lave pizza og er plejer at få at vide at jeg laver lækre tygge bunde.. Men manden kan ikke lide dem så i dag vil jeg afprøve din lækre opskift og for håben lig bliver han glad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg at han bliver :)
   Nogle gange kan jeg også lide den dejlig tyk pizzabund, men andre gange har jeg mere behov for tynd bund og masser af dejligt fyld.

   Slet