torsdag den 2. september 2010

horn med ost og skinke

Jeg starter jo på job og studie næste uge, hvorfor jeg følte, at jeg måtte forberede mig madpakke-mæssigt. Jeg erindrede pludselig en opskrift på nogle horn med ost og skinke, som jeg engang år tilbage havde fremstillet. Dem bagte jeg 24 af, 8 med karryketchup, 8 med dijonsennep og 8 uden smørelse. De er dejlige, omend jeg næste gang vil benytte skinke af en bedre og tyndere kvalitet, samt tyndere skiver af ost - men jeg orkede ikke at bruge så mange penge denne gang.

Horn med ost og skinke
50 g gær
1½ dl flydende margarine
2 tsk salt
4 spsk sesamfrø
2 æg
2 spsk lys sirup
4 dl lun mælk
12 dl mel
Sesamfrø til drys

Fyld:
Ost i skiver
Skinke
Sennep, ketchup eller andet, eventuelt


Smuldr gæren i en skål og tilsæt margarine, salt, sesamfrø, æg og sirup. Hæld lun mælk over og rør, til gæren er opløst. Tilsæt mel og ælt dejen. Lad den hæve i 30 minutter.
Ælt dejen igen og del den i 2 dele (jeg fik nok til 3). Rul hver del ud i en cirkel og del i 8 trekanter. Smør eventuelt sennep eller ketchup på dejen. Læg en skive ost og et stykke skinke på. Rul sammen fra den brede ende og form til horn. Lad dem hæve igen i 20 minutter. Pensl eventuelt med sammenpisket æg og drys med lidt sesamfrø.
Bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 8 minutter.





3 kommentarer: