onsdag den 23. marts 2011

mere om kaffe

Til madbloggertræffet havde vi på restauranten også besøg af Jens Gundtoft fra Grower's Cup, som fortalte os lidt om kaffe sådan helt generelt, og ligeledes om deres produkt. Der var kaffesmagning, hvor det rent faktisk lykkedes mig at identificere forskellen på de to kaffer, vi fik serveret. Derudover var vi så heldige at få en lille prøve på deres produkt med i vores goodiebags. Produktet ser således ud:


Det er en holder af plastik, hvori man placerer de dertil indrettede kaffeposer. Det er en kaffe, der er nem at have med på farten, så længe man har kogende vand i nærheden. Idéen er, at det skal være let, men samtidig en god kaffeoplevelse. Og det må jeg sige, at jeg synes det er. Jeg har været ved svigerfamilien i denne weekend, hvor jeg medbragte en af poserne (jeg kan selvfølgelig ikke huske varianten nu...), og den smagte virkelig godt. Denne Kenya-kaffe prøvede jeg herhjemme efterfølgende, og den var jeg ikke helt så imponeret over.
Det eneste man skal foretage sig er at åbne posen for oven, hælde ½ liter kogende vand i, lukke posen, lade brygge og åbne for hældetuden. Det lyder enkelt, men det er ikke altid så let. Posen fandt jeg for det første ret svær at få op, og derefter var det på den anden pose, jeg prøvede, umuligt at få hul igennem så man kunne hælde. Der måtte jeg tage en saks i brug, så det var lidt skuffende. Men de gange, det fungerer efter planen, er det super enkelt!
Et mindre minus er, at man skal undgå at drikke helt op, da der kommer grums med ud i koppen.

2 kommentarer:

 1. Det lyder spændende denne Growers Cup, hvordan er kvaliteten i forhold til stempelkande kaffe?

  Men det er nemt, og det er jo et kæmpe plus i en alt for travlet hverdan:-)

  Mvh,
  Rune
  Kaffeblogger

  SvarSlet
 2. Rune, se det er jo et meget godt spørgsmål for en, der ikke har en stempelkande :D Der må jeg være dig svar skyldig. Men det er et nemt og interessant koncept, ja.

  SvarSlet