4 dl lunkent vand
50 g gær
3 spsk honning
1 spsk salt
2 dl kærnemælk
2 tsk fennikelfrø (brugte jeg ikke)
75 g valnødder
300 g grahamsmel
ca 700 g hvedemel
Opløs gær, honning og salt i det lunkne vand og tilsæt kærnemælken. Stød fennikelfrøene let i en morter eller elektrisk kaffemølle. Rist valnødderne let på en tør, hed pande, til de dufter, og hak dem groft. Tilsæt melet og ælt dejen grundigt, til den er fast og smidig.
Stil dejen overdækket på et lunt sted og lad den hæve til dobbelt størrelse, ca 1 time. Slå dejen ned, ælt den igennem og form den til 2 brød.
Læg brødene på bageplade med bagepapir, drys dem med hvedemel og snit dem på kryds og tværs med en skarp kniv. Lad brødene efterhæve 20-30 minutter.
Bag brødene i varmluftovn ved 180 grader i ca 45 minutter, til de er gyldne og lyder hult, når du banker dem i bunden.
Derudover fik jeg lige et herligt billede af Kate, da jeg havde kameraet fremme for at fotografere brødene:
De ser bare gode ud :) og Nåååh Ka-tøøøø
SvarSletSelvom jeg ikke plejer at kunne lide valnødder, så ser de altså rigtig gode ud :D Hvor meget kan man smage den der bitre valnøddesmag?
SvarSletNårh Kate, ser ud til at være vældig interesseret i kameraet. :P
SvarSletNu vil jeg lige have afprøvet de her brød :D
SvarSlet