Sprøde baconmuffins (12 stk)
Olie eller smeltet smør til smøring (valgfrit)
250 g røget, mager bacon
7 spsk solsikkeolie
1 løg, finthakket
5 dl alm hvedemel
1 spsk bagepulver
1/8 tsk salt
friskkværnet sort peber
2 store æg
2½ dl kærnemælk
Forvarm ovnen til 200 grader.
Hak baconen i små stykker, men tag 3 skiver fra, som hver skæres i fire stykker og gemmes til garnering (har jeg ikke gjort, som det ses på billedet).
Opvarm 1 spiseske olie i en stegepande, og steg løgene heri i 2 minutter. Tilsæt den hakkede bacon, og steg videre i ca 5 minutter, til baconen er sprød. Rør jævnligt. Tag panden af varmen, og lad blandingen afkøle.
Sigt mel, bagepulver og salt samt peber efter behov ned i en stor skål.
Pisk æggene let i en stor skål, og pisk derefter kærnemælk og resten af olien ind i æggene. Lav en fordybning i midten af de tørre ingredienser, hæld de sammenpiskede, flydende ingredienser deri, og tilsæt bacon/løgblandingen. Rør ingredienserne forsigtigt sammen, så de kun lige er blandede. Pas på ikke at røre for længe eller for kraftigt.
Kom dejen i den forberedte muffinform med en ske. Læg et stykke bacon på toppen af hver muffin. Bag i en forvarmet ovn i ca 20 minutter, til muffinene er hævet op, og de er gyldenbrune og faste.
Lad muffinene afkøle i formene i 5 minutter og server dem, mens de stadig er lune.
Now I understand ze muffins! Nej, det lyder faktisk lækkert med mad-muffins, også selvom, at jeg ikke er til bacon :)
SvarSlet