torsdag den 27. januar 2011

græske frikadeller med couscous og feta

Jeg vil lige starte med at takke for alle de fantastiske forslag til unikke danske ting til den swap, jeg nævnte i sidste indlæg. Jeg har i dag indkøbt en pose Piratos, et lille marcipanbrød og en Toms guldbarre. Så må vi se, hvad jeg ellers finder på.

Jeg kan rigtig mærke, at min madlavningslyst og glæde derved er vendt tilbage, efter jeg er begyndt at få mere tid og overskud! Jeg synes selv, at det er fantastisk, hvad synes I? ;)
I dag faldt jeg over en opskrift online på græske frikadeller med couscous og feta, da jeg sad og forsøgte at finde inspiration til aftensmaden. Jeg fandt det yderst interessant med couscous i frikadeller, og måtte derfor afprøve det med det samme. Det var ret smart, fordi man så ikke behøver bruge helt så meget kød, som man ellers ville gøre til det givne antal frikadeller. Og så smagte det altså godt! Jeg havde desværre ingen persille, for det mener Fakta åbenbart ikke er vigtigt nok til, at de gider føre det. Dellerne kan varmt anbefales, de var yderst delikate for smagsløgene. Jeg serverede dem med en klat tzatziki og min yndlings græske salat indeholdende udkernet agurk, udkernet tomat, gulerod, rødløg, avocado og feta. Det hele vendes i noget olie, citronsaft og krydderier. Da jeg var i Salling i går fandt jeg endelig en jordnøddeolie, så den anvendte jeg, og den gik rigtig fint dertil.


Græske frikadeller med couscous og feta
200 g hakket svinekød
4 spsk. couscous
½ - ¾ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ løg
1 æg
1 knsp. tørret chili
1 tsk. spidskommen
1 fed hvidløg
frisk persille
15 g feta (ca. 5 tern)
1 spsk. olie

Kom couscous i ¾ dl kogende vand og lad det stå ca. 5 min. Rør kødet med salt, peber, fintrevet løg, æg, chili, spidskommen og presset hvidløg. Vend 2 spsk. hakket persille, smuldret feta og couscous i farsen. Sæt evt. farsen i køleskabet 15 min. - 1 time, hvis der er tid til det.
Form kødet til ca. 16 små frikadeller. Brun dem i olie ved god varme på en pande. Skru ned til middel varme og steg dem færdig ca. 6 min.

4 kommentarer:

 1. Nej hvor ser det godt ud! Vi skal have dunser på lørdag, tror nok lige det skal laves om til den græske udgave :-)

  Tak for inspirationen!

  SvarSlet
 2. Åhh det ser altså bare rigtig godt ud :D Må se om jeg ikke endnu engang kan få overtalt ham herhjemme til, at vi altså skal have købt noget couscous :P Måske hjælper det lidt, når han ser, hvad det også kan bruges til he he :D

  SvarSlet
 3. Carina: du laver da bare dellerne, og serverer dem ;) når manden så roser dine deller ;) kan du røbe hvad der er i!!

  Det ser godt ud..tror da nok lige jeg hapser den opskrift, måske jeg kan byde dig på en give away til gengæld?...har lige een der passer til opskriften der indeholder chili ;O)

  SvarSlet
 4. Rikke: Det er selvfølgelig en mulighed, der godt kunne afprøves :P

  SvarSlet