lørdag den 15. januar 2011

hummingbird cookies

I dag blev min ene julegave afprøvet, kagebogen fra The Hummingbird Bakery. Jeg fornemmede bare lige pludselig, at jeg måtte have cookies, og så gik det ellers løs. Disse cookies er, ud over at være rigtig flotte, fantastiske at spise. De får en let sprød overflade, men indeni er de seje og meget chokoladeagtige. Jeg vil gå så langt som at kalde dem perfekte. Jeg lavede kun halv portion, og fik omkring 10 stk - hvilket betyder, at de bliver MEGET store, hvis du følger antallet i opskriften.



Hummingbird chokoladecookies
12 stk (meget store)
50 g usaltet smør
450 g mørk chokolade, grofthakket
2 æg
170 g lyst muscovadosukker
1/4 tsk vanilleekstrakt
85 g hvedemel
½ tsk salt
½ tsk bagepulver


Forvarm ovnen til 170 grader.
Smelt smør og halvdelen af det hakkede chokolade over vandbad (alternativt mikroovn), til det er smeltet.
Pisk æg, sukker og vanille godt sammen. Hæld chokoladeblandingen i, og pisk ved lav hastighed, til det er godt blandet.
Si mel, salt og bagepulver sammen i en anden skål, og rør det i chokoladeblandingen ad 3 gange – rør godt efter hver gang.
Fordel til sidst resten af det hakkede chokolade i blandingen.
Læg 6 lige store klatter dej på 2 klargjorte bageplader. Sørg for, at der er god afstand, så kagerne kan flyde ud under bagningen.
Bag kagerne i ca. 10 -15 min – check regelmæssigt efter 10 min. De er færdige, når overfladen begynder at revne og skinne.
Lad kagerne køle lidt af på pladerne, før de vendes ud på en bagerist og køler helt af.

11 kommentarer:

  1. Dejligt at se, at man sagtens kan lave 10 stk. ud af opskriften :D Så bliver det ikke et helt måltid, når man tager en :P

    SvarSlet
  2. Jeg kan også anbefale cheesecake-brownien med hindbær. Den er fabelagtig!

    SvarSlet
  3. Mums, de ser virkeligt lækre ud, Og meget chocolatey - lige my kind of cookie!

    SvarSlet
  4. Jeg MÅ bare have fat i den bog - og hvor ser de skønne ud :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  5. Haha, skønne fornemmelser bitten:)
    Jeg ønsker mig virkeligt også bogen, endnu mere efter denne skønne opskrift:)

    SvarSlet
  6. Carina, puha det kan jeg godt forestille mig, at det må have været, hvis du kun havde lavet 6! Synes 10 giver dem en fin størrelse.

    Det er en rigtig dejlig opskrift, og ud fra denne kan jeg snildt opfordre alle til at investere i bogen :)

    SvarSlet
  7. Min mund løber i vand lige nu, er du gal de ser gode ud!

    SvarSlet
  8. De ER virkelig gode! Især på selve dagen.

    SvarSlet
  9. Nøj.. tror jeg vil lave dem til Mads fødselsdag :D

    SvarSlet
  10. Så fik jeg prøvet dem og hvor var de skønne.. Så skønne at kæresten spiste 6 indenfor 6 timer og efterfølgende plagede mig om at bage flere.. De smagte skønt!!!
    Kærligst Lea

    SvarSlet