søndag den 10. oktober 2010

bagte rodfrugter, fiskefrikadeller og remouladesauce

I går fik jeg den skønneste aftensmad bestående af ingredienser, som jeg havde købt på grønttorvet. Jeg lavede et fad med rodfrugter i stykker - rødbede, gulerod, sød kartoffel, knoldselleri, pastinak, løg og hvidløg - og gav det omkring 45 minutter i ovnen ved 200 grader eller lidt mindre. Rodfrugterne blev i øvrigt vendt i olivenolie med citronsaft, salt, peber og basilikum.

Rodfrugterne inden de kom i ovnen.

Dertil lavede jeg som sagt fiskefrikadeller af en frisk fiskefars. Jeg tilsatte dild og lidt krydderier. Remouladesaucen blev rørt af hjemmelavet remoulade (altså ikke hjemmelavet af mig, men af fiskemanden/hans hjælpere), yoghurt naturel (bare ind til man synes den smager godt), lidt citronsaft, salt og peber. Velbekomme! (Mmm, jeg skal faktisk have rester i dag).

2 kommentarer:

  1. Det minder jo utrolig meget om min aftensmad den anden dag, som bare bestod af almindelige frikadeller og knap så mange forskellige rodfrugter. :)

    Men nu giver du mig jo lyst til at lave fiskefrikadeller, for det smager altså godt!

    SvarSlet
  2. Ja, det gør det altså! Jeg kan ikke lide særlig meget fisk, ej heller færdigkøbte fiskefrikadeller, men de hjemmelavede smager overraskende godt. Sæt i gang ;)

    SvarSlet