søndag den 3. oktober 2010

tian af grøntsager

Som lovet kommer her gårsdagens opskrift. Det er lidt deprimerende at jeg ikke har et billede af den, men bare forestil dig en masse grøntsager i et fad.

Tian af grøntsager
4 personer

1 lille løg
2 dåser flåede tomater
400 g champignon
400 g kartofler
2 fed hvidløg
10 g persille
1 dl olivenolie, ekstra jomfru
500 g spinat, helbladet

Forvarm ovnen til 190 grader. Varm lidt olivenolie i en tykbundet pande og sauter det skivede løg med lidt salt i 3 min. over middel varme, det må ikke tage farve. Tilsæt tern af tomater uden kerner og lad det snurre i 7 min. Smag til med salt og peber og sæt det til side.
Steg svampene i lidt olivenolie for stærk varme i 3-4 min. Hæld overflødig væde fra. Kom salt og peber på og sæt til side.
Steg kartoflerne ad nogle gange i lidt olivenolie, ca 3 min for middelstærk varme. Kom alle kartoflerne tilbage i panden, tilsæt hvidløg og lad det stege et minuts tid. Kom salt og friskkværnet peber over og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Læg et lag kartofler i bunden af et ovnfast fad, der rummer 2 liter, ca 20 cm i diameter. Læg derover et lag champignoner, et lag spinat, derpå tomater. Bag tildækket i ovnen 30-45 min. Drys med rosmarin og persille og server.

1 kommentar:

  1. Det lyder i hvert fald lækkert, og jeg kan tydeligt se det for mig!

    SvarSlet