Tian af grøntsager
4 personer
1 lille løg
2 dåser flåede tomater
400 g champignon
400 g kartofler
2 fed hvidløg
10 g persille
1 dl olivenolie, ekstra jomfru
500 g spinat, helbladet
Forvarm ovnen til 190 grader. Varm lidt olivenolie i en tykbundet pande og sauter det skivede løg med lidt salt i 3 min. over middel varme, det må ikke tage farve. Tilsæt tern af tomater uden kerner og lad det snurre i 7 min. Smag til med salt og peber og sæt det til side.
Steg svampene i lidt olivenolie for stærk varme i 3-4 min. Hæld overflødig væde fra. Kom salt og peber på og sæt til side.
Steg kartoflerne ad nogle gange i lidt olivenolie, ca 3 min for middelstærk varme. Kom alle kartoflerne tilbage i panden, tilsæt hvidløg og lad det stege et minuts tid. Kom salt og friskkværnet peber over og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Læg et lag kartofler i bunden af et ovnfast fad, der rummer 2 liter, ca 20 cm i diameter. Læg derover et lag champignoner, et lag spinat, derpå tomater. Bag tildækket i ovnen 30-45 min. Drys med rosmarin og persille og server.
Det lyder i hvert fald lækkert, og jeg kan tydeligt se det for mig!
SvarSlet