lørdag den 9. oktober 2010

jord under neglene

Min mor og jeg har afholdt den ultimative efterårs-familiehygge-dag i dag! Det startede egentlig i går med kollektiv hygge hjemme hos mine forældre, hvor jeg så overnattede. I formiddags, efter at have spist morgenmad, tog vi så ind på grønttorvet. Her kan man vist roligt sige, at vi fik støttet en masse lokale, grøntsælgende mennesker. Vi købte en hel del rodfrugter og delte portionerne. Her er min høst:


Porre, pastinak, gulerod, rødbeder, søde kartofler, aspargeskartofler og jordskokker - og et knoldselleri, som ikke kom med på billedet. Derudover fik jeg noget fiskefars og noget hjemmelavet remoulade med fra torvet.
Men det var ikke den eneste høst, jeg gjorde. Jeg har i et stykke tid ærgret mig over, at jeg ikke var en af de mange bloggere, som tilsyneladende blev begavet med æbler i hoved og røv fra bedsteforældre/forældre/andre som åbenbart vælter i æbletræer. Jeg har ikke nogle bedsteforældre, der kan give mig sådan noget - så jeg tog sagen i egen hånd, fordi jeg ikke gad være ynkelig. Derfor gik min mor og jeg på æblejagt i deres kvarter, hvor der står en del offentlige æbletræer. Jeg kom hjem med dette:


Jeg har skrællet dem alle og kommet dem i fryseren, hvor der nu ligger 4x300 gram æblebåde. Og tro mig, jeg har ondt i armene og vabler på fingrene. Mange af æblerne var simpelthen så små, at de tog en krig at skrælle. Men nu er de der, og fuldt klar til at blive anvendt i alverdens kager!
Perfekt dag efter min mening. Nu venter aftensmaden, som I kan få et indblik i her på bloggen i morgen.

1 kommentar:

  1. Herhjemme bugner køleskabet også af rodfrugter, så der er nok at tygge sig igennem:)
    Godt i fik nogle æbler til dig, ellers kunne du sagtens få et ordenligt læs fra kolonihaven hvis du stadig manglede!

    SvarSlet