fredag den 1. oktober 2010

projekternes spæde startJeg har haft en ganske travl og lettere mentalt udmattende uge, kan jeg afsløre. Derfor har jeg måske forsømt min blog en anelse, selv om jeg ofte har haft lyst til at skrive noget.
I denne uge skulle jeg nemlig vælge emner til mine to projekter i mine to specialiseringer, og det er alligevel ikke helt let. Der findes jo et væld af interessante emner, man kan skrive om. Men jeg traf mine beslutninger, og resultaterne blev som følger:

Socialpsykologi
Her blev mit emne noget lignende "Ensomhed i netværkssamfundet" (titlen er ikke officiel). Jeg tager udgangspunkt i en tekst vi har i vores pensum omkring ensomhed, og hvordan dette begreb har udviklet sig fra at dække over det at være fysisk alene til også at kunne beskrive tilstanden hos personer, som har mange mennesker omkring sig, men som blot føler sig alene. Her vil jeg blandt andet se på, hvordan relationerne har ændret sig fra tidligere typer samfund, og i særdeleshed hvordan medierne kan tænkes at påvirke graden af ensomhed.

Sociale medier
Her vil jeg skrive om, hvordan medierne og den fysiske verden ikke længere er så adskilte universer, som de førhen har været. Jeg vil fokusere på internettet, og i særdeleshed sociale netværkssider. Tidligere var man "nørd", hvis man havde et liv online. Når man befandt sig online udleverede man ikke i så høj grad sin sande identitet, og kommunikationen havde mere karakter af et rollespil (eksempelvis på såkaldte MUDs). Med især Facebooks opståen har forholdet mellem URL og IRL ændret sig meget, og overlapper nu i høj grad hinanden, hvorfor de sociale netværkssider implementeres i hverdagen.

2 kommentarer:

  1. Tak :D Fedt at høre, at jeg ikke er den eneste af den opfattelse.

    SvarSlet