mandag den 4. oktober 2010

bittens basilikumtærte

Jeg ville prøve kræfter med en tærte i dag, og det besluttede jeg, da jeg fik en masse babyspinat med hjem fra mine forældre i lørdags. Jeg kan huske, at jeg engang i tidernes morgen lavede en tærte med noget spinat og noget kylling, og det var den, jeg havde i tankerne. Dog lavede jeg ikke dagens tærte ud fra en opskrift, men mere ud fra, hvad jeg lige havde lyst til. I den kom noget kylling, bacon i tern, lidt champignon og babyspinat. Og så selvfølgelig en masse af æg og mælk. Og basilikum! For ligesom at give lidt smag, kom jeg basilikum i æggemassen, og det smagte totalt meget igennem, hvilket ikke var beklageligt overhovedet. Tærten blev god - med undtagelse af tærtebunden, selvfølgelig. Tærtedej lykkes aldrig for mig. Eller det plejer godt at kunne lykkes, og så er det bare udrulningen, der er problemer med. Men de to (!!) opskrifter, jeg prøvede i dag, var fuldstændig helt hen i vejret, så dejen fik en syg konsistens. Den første smed jeg ud. Den anden trykkede jeg nogenlunde ud i tærteformen, hvilket var næsten umuligt, fordi den var så klistret. Men jeg gad simpelthen ikke fremstille en ny, og den var da også spiselig. Den underlige dej har sat sit præg på kanten af tærten, som du måske bemærker nedenfor. Så hvis du har en god opskrift på en sund tærtedej, så føl dig fri til at forære mig den. Tærten blev serveret med en salat af broccoli, gulerod, hvidkål og ristede solsikkekerner.


Ps. Jeg er elendig til at slappe af efter en hård arbejdsdag. Det er først nu, klokken 20.15, jeg rigtig sidder ned og slapper af siden jeg kom hjem klokken 16.30. Så skulle jeg lige sende en pakke, der skulle handles, jeg gik amok i madlavning, og derefter i opvask. Sad godt nok ned mens jeg spiste, men stadig. Og nu skal jeg læse.

3 kommentarer:

 1. Her får du opskriften på "fedtfattig tærtedej" fra min "Tænd på tærter, tryl med tilbehør":

  100 g grahamsmel (havregryn, speltmel, durummel eller hvad man har på hylden)
  100 g hvedemel
  50 g smør (eller 50 g olie)
  50 g fromage frai eller lignende
  ½-1 dl vand, afhængigt af hvilket mel, der bruges
  ½-1 tsk salt

  Smørret smuldres i melet og alt æltes hurtigt sammen. Hvis der bruges foodprocessor, puttes alle ingredienser i skålen på én gang, og der køres ved højeste hastighed. Denne dej skal hvile en halv time, inden den kan rulles ud. Grovmelet skal have lov at opsuge vandet.

  Og så er det jo noget med, at den skal i formen og så i køleskabet i en time og så kan man putte fyld i og bage den, men det har du jo nok styr på. :)

  SvarSlet
 2. Ja, jeg plejer jo bare at købe en færdig tærtedej! Haha :P Men jeg beundrer, at du gør det selv! Det ser lækkert ud :)

  SvarSlet
 3. Jeg har en masse basilikum, måske skulle man give den et forsøg? Ser hvertfald godt ud (:

  - Anne

  SvarSlet