tirsdag den 12. oktober 2010

dejlig jordskokkesuppe

I søndags valgte jeg at lave en omgang jordskokkesuppe til fryseren, da jeg blandt andet i dag ikke regnede med at have overskud til at lave aftensmad. Jeg har nemlig endnu engang været i svømmehallen - og sjældent har jeg da oplevet noget så dejligt. Jeg havde det simpelthen så godt bagefter, især fordi jeg også lige var en tur i sauna. I dag er jeg ikke øm (men det bliver jeg sikkert i morgen).
Jordskokkesuppen fandt jeg lige her på Aarstidernes hjemmeside. Jeg valgte lidt mindre gulerod og lidt flere jordskokker, og havde i øvrigt ingen chili til at putte i. Jeg tog lidt billeder af forløbet, fordi jeg følte, at jeg skyldte...

Løg og hvidløg svitses...

Jordskokker og gulerod i tern tilføjes...

Vand (og eventuelt bouillon) tilsættes og simrer...

Suppen er nu blevet blendet med en stavblender og er klar til servering (eller frysning).

Serveret så min suppe i dag sådan ud, med yoghurt naturel, rødbedechips (tynde strimler af rødbede, afvædet på køkkenrulle og bagt i ovnen i en 5 minutters tid ved 180 grader) og Naan-brød fra Fakta. Lækker aftensmad.

5 kommentarer:

  1. Så fandt du alligevel en opskrift på en jordskokkesuppe :) Og endda fra min hjemegen ;) Den ser rigtig lækker ud, og er vild med at du nu får taget flere billeder af fremstillingsprocessen :D

    SvarSlet
  2. Du går jo helt amok i supper for tiden :)

    SvarSlet
  3. Hvor smart med de der rødbedechips. Det vil jeg også prøve!

    SvarSlet
  4. Carina; Det gjorde jeg ja, fandt faktisk mange, hehe. Og godt du nyder de ekstra billeder :D Synes mange gange processen har været så intetsigende, at det ikke har givet mening at tage billeder deraf.

    Annette; Det er jo lige suppesæson, og de er så dejlige at have i fryseren :)

    Stine; Jeg syntes også idéen var fiks, omend de ikke blev helt så chips-agtige som man kunne have ønsket. Måske de skulle have haft lidt længere tid i ovnen.

    SvarSlet
  5. Det tror jeg, at Lars og jeg skal prøve én af dagene :)

    SvarSlet