torsdag den 22. juli 2010

ømme stænger og scones

Ham der Fabian... Han giver mig godt nok noget ømme stænger! Jeg har jo lyst til at cykle hele tiden. Og jeg føler også, at jeg brugte hele dagen i går på at cykle. Jeg cyklede ind til byen (9 km), da jeg skulle ind til Marie og have en kop iskaffe og snakke om lidt af hvert. Blandt andet hvordan man som kommende sociolog opfinder en metafor og gør den berømt - bare vent til I om nogle år støder på Maries Pyt-metafor. Jeg havde medbragt friskbagte scones, opskriften kommer langt om længe i denne blog.
Da jeg var hos Marie, sms'ede min kære søster pludselig en vel modtaget invitation til grill hos hende og kæresten, hvorfor jeg selvfølgelig omkring aftensmadstid cyklede ud til dem (endnu 9 km). Det var overordentligt lækkert, både maden og selskabet. Efter endt spisning tog vi ud til vandet med deres hund, så den kunne få en dukkert. Jeg forstår ikke, hvordan mine ben på daværende tidspunkt stadig kunne bære min kropsvægt. Ej heller hvordan jeg kunne cykle de sidste 5 km hjem senere på aftenen. Men det lykkedes. Så jeg cyklede altså 23 km i går - intet under, at mine ben har en vis ømhed i sig i dag. Jeg skal ind til byen og se nogle ting i anledningen af Tall Ships Race i aften, og har endnu ikke besluttet mig for, om mine ben er med på idéen om endnu en cykeltur. Det må jeg bedømme til den tid. Der spilles så meget musik rundt omkring i byen, der lyder interessant, og det piner mig, at jeg ikke kan være flere steder på én gang.


Engelske Scones (20 stk)
Ca. 700 g Amo Hvedemel
4½ dl sødmælk (jeg brugte nu letmælk, da Fakta ikke sælger sødmælk i små kartoner)
100 g margarine (blødgjort)
150 g florsukker
Evt. hakket chokolade (jeg synes nu, det er påkrævet)

Pensling:
1 æg
1 dl mælk (piskes godt sammen).

Bland alle ingredienser sammen (jeg lagde ud med at smuldre margarinen i melet). Dejen vil være blød.
Dejen rulles ud til ca 2 cm tykkelse. Stikkes ud med et glas ca 6 cm diameter (som I kan se, skar jeg dem ud i firkanter).
Lad dejen hvile ca 10 min (mens ovnen varmer op).
Pensles med æg og mælk.
Bages ca 10 minutter i en 250 grader varm ovn (225 ved varmluft). (Hold øje med dem, bagetiden er ret forskellige alt efter hvilken ovn man bruger, og de er altså ikke lige så interessante hvis de bliver brankede).
Opskriften er fra AMOs Store Bagebog 2, som kan købes i diverse supermarkeder. Fantastisk bog!

1 kommentar:

  1. uhuhuh du må bestemt bage scones når jeg kommer og besøger dig snart :)jeg skal også til tall ship i aften

    SvarSlet