fredag den 2. juli 2010

hedehygge

Det er længe siden, at jeg har været på bloggen, i forhold til hvad jeg plejer. Der har været mange ting at skrive om, men det er som om jeg ikke har orket. I dag kan jeg dog ikke længere lade være.
Jeg har haft besøg af "hele familien" (mor, far, søster og hendes kæreste) til spisning her i sommervarmen. Der bliver simpelthen så varmt i min lille taglejlighed, når ovnen står tændt så længe ad gangen! I det mindste blev der rigtig god mad ud af det...


Nu tænker I nok: "Hvad er det? Vi vil vide mere". Jeg kan afsløre, at det er kyllingefrikadeller og almindelige frikadeller, nye kartofler bagt i ovn, tomatsalat, mild hvidløgssauce og oreganobrød. Og det var LÆKKERT. Der er ikke så meget opskriftsværk på de fleste af tingene, men hvidløgssaucen har jeg for nylig fundet i et Maizenahæfte snuppet i et supermarked, og jeg forelskede mig straks. Den er nem at lave, hvis man ser bort fra, at hvidløget skal bages en time i ovnen inden man kan komme i gang. Men den har en dejlig mild smag af hvidløg, hvilket jeg er glad for.

Mild hvidløgssauce
Til 4 personer (også fint til 5)
1 helt hvidløg
1 spsk Becel flydende (eller billigere variant)
1 finthakket løg
2 flasker Cremefine til madlavning 7 %
1 spsk reven parmesanost
2-4 spsk Maizena lys jævner (2 var tilstrækkeligt for mig)
Citronsaft
Salt og peber

Hvidløget pakkes ind i folie og bages mørt i ovnen ca 1 time ved 225 grader. Imens svitses det finthakkede løg i en gryde i ca 1 minut med Becel flydende, uden at det bruner. Tilsæt herefter Cremefine og varm saucen op til kogepunktet. TIlsæt parmesanost og jævn med Maizena lys jævner. Når hvidløget er bagt, pakkes det ud af folien og halveres. Tryk de møre og søde hvidløgsfed ud af skrællen og ned i gryden. Blend evt. saucen med en stavblender, så hvidløgsfeddene pureres jævnt ud i saucen. Til sidst smages den til med citronsaft, salt og peber.

Dessert kommer man jo ikke uden om i mit hjem! Det var faktisk meningen, at jeg ville have prøvet denne opskrift på mandellagkage med hindbærskum. Jeg bagte bundene, men de fungerede slet ikke efter planen, og jeg kunne ikke bruge dem til noget som helst. Så jeg måtte skynde mig at improvisere. Det resulterede i følgende opstilling:


Mini-lagkage med hindbærskum og jordbær på toppen samt Vebbestrup chokovanilleis. Det gik bare virkelig godt sammen, specielt sammensætningen af søde lagkagebunde og frisk hindbærskum. Mmm. Godt at jeg har noget tilbage af det hele :D

4 kommentarer:

 1. Du skulle skamme dig over at have noget tilbare af desserten !

  Ja jeg er ikke misundelig...

  SvarSlet
 2. Uhmm det ser virkelig lækkert ud :D

  SvarSlet
 3. Desserten var også god anden gang :D

  SvarSlet
 4. Har lige bestemt mig for, at jeg en eller anden dag skal besøge dig, og så skal du lave heeeeerre god mad til mig! :D Uhm, det ser godt ud, Bitten!

  SvarSlet