mandag den 18. januar 2010

mississippi mud pie!

Jeg er nødt til at fremvise. Se hvad jeg lavede i går!


Den er simpelthen så lækker :) Også selv om den ikke fungerede helt efter hensigten, da min tærteform (som jeg faktisk købte i anledningen) åbenbart ikke er høj nok, så jeg var nødt til at kassere cirka halvdelen af fyldet.

Mississippi Mud Pie (8 personer):
Dej:
225 g hvedemel, plus ekstra til udrulning
2 spsk kakao
150 g smør
2 spsk sukker
1-2 spsk koldt vand
Fyld:
175 g smør
350 g farin
4 æg, let piskede
4 spsk kakao, sigtet
150 g letbitter chokolade
3 dl kaffefløde
Pynt:
4 1/4 dl piskefløde, pisket til skum
Høvlet chokolade

1. Dej: Sigt mel og kakao i en skål. Gnid smørret i med fingerspidserne, til det minder om fine brødkrummer. Rør sukkeret i og tilstrækkeligt meget koldt vand til at der kan æltes en blød dej. Pak den i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 15 min.

2. Rul dejen ud på et meldrysset bord og for en 23 cm tærteform med løs bund eller en tærteform af porcelæn. Læg bagepapir over tærtebunden og et lag gule ærter eller lignende på papiret, så bunden ikke hæver under bagningen. Bag den i en forvarmet ovn ved 190 grader i 15 minutter. Tag den ud og fjern papir og gule ærter. Bag tærtebunden i yderligere 10 minutter.

3. Fyld: Pisk smør og farin sammen i en skål og tilsæt lidt efter lidt æggene og kakaoen. Smelt chokoladen og pisk den i blandingen sammen med fløde.

4. Dæmp ovntemperaturen til 160 grader. Hæld fyldet i den forbagte tærtebund og bag den i 45 minutter, eller til fyldet er lidt fast. Afkøles helt og anbringes derefter på et serveringsfad.

5. Dæk pien med flødeskum og pynt med høvlet chokolade og sæt den i køleskabet, til den skal serveres.

3 kommentarer:

  1. åh den har jeg kigget på i lang tid efterhånden :O nu bliver jeg også snart nød til at prøve den :) skal vi ikke snart lave pebermyntemuffere igen

    SvarSlet
  2. Uhm, den ser mega god ud. GUF!

    SvarSlet
  3. Wouw, den kager ser fantastisk ud. Uhm.. hvor kunne jeg lige spise sådan en chokoladebombe.

    SvarSlet