Til aftensmad afprøvede jeg langt om længe Lines opskrift på pitabrød.
Pitabrød 8 stk
25g. gær
1,5 dl vand
1,5 dl mælk
1 æg
½ tsk sukker
1 tsk salt
150g. grahamsmel
ca. 370g. hvedemel
Lun mælken og vandet til det er lillefingervarmt og udrør gæren deri. Tilsæt æg, sukker og salt og bland godt. Ælt grahamsmel i og hvedemel lidt efter lidt. Hold evt. lidt af hvedemelet tilbage. Ælt godt igennem. Lad dejen hæve i skålen, dækket af film, i 1 time.
Drys bordet med mel og ælt dejen godt i gennem. Del den nu i 8 lige store stykker. Rul dem til boller og tryk dem flade på en bageplade med bagepapir på. Lad brødene efterhæve 10 min. på bagepladen under et rent viskestykke. Bages ved 200 grader i 8-9 min.
Mmm! Til pitabrødene lavede jeg en dressing, som min veninde Jeanie har inspireret mig til. Den indeholder creme fraiche, knust hvidløg, karry, citronsaft, salt og peber - og egentlig dild, hvilket jeg ikke lige lå inde med.
Det ser altså godt ud. Kan også godt betale sig selv at bage pita brød hvis de er lige så ringe som da jeg boede i DK. 10 kr for en pose bære er rigtig billigt. Godt med lidt ekstra vitaminer her i vintertiden! KNUS
SvarSlet