fredag den 1. januar 2010

nytårsaften

Jeg havde en vældig hyggelig aften i selskab med mine forældre, min søster og hendes kæreste, min faster, fætter og Daniel.
Jeg havde stået for forretten, som jeg var meget spændt på og havde rimelig høje forventninger til - og alle forventninger blev indfriet! Retten var Filokurve med tigerrejer.


Hovedretten var svinemørbrad med flødesauce og ris, som min mor havde lavet - derfor var det naturligvis også lækkert! Jeg har dog ikke noget ordentligt billede af det.
Ydermere havde jeg jo stået for desserten, som var Daimparfait og After Eight-parfait i chokoladeskåle (i hvert fald den ene af slagsen) og med lækker, frisk frugt. Hvis jeg må rose mig selv endnu engang, så smagte det virkelig godt! Og jeg vil også rose min søster for det meget velvalgte indkøb af frugt. Mmm, smagen af sommer! Ulempen var, at det var lige lovlig hurtigtsmeltende, så derfor ikke så dekorativt et billede.


Som et lille supplement til desserten havde jeg valgt at bage to slags muffins, begge fra 1 mix - 100 muffins; dem med chokolade og appelsin, og en ny slags med kaffe.


(Tak til min mor for at agere alternativt rivejern og lave strimler af appelsinskal med en kniv!)

 

Jeg ved dog ikke hvad jeg gjorde galt (ud over at anvende lys muscovadosukker i stedet for mørkt), men dem med kaffe blev mildest talt ikke vellykkede! På mit billede er de lyse og kornede - på billedet i bogen er de mørke og glatte. Så det er en ommer. De var også helt tørre og smagte ingenting af.

Senere på aftenen spillede vi Tegn & Gæt, hvilket er en succes, når min søster, hendes kæreste, Daniel og jeg er samlet. Min søster og jeg tænker fuldstændig ens, og det er derfor en leg at gætte hinandens tegninger! Dog vandt vi ikke denne gang, hvilket vi stadig undrer os meget over. Men bemærk alligevel den velvoksne bunke af point (og undlad eventuelt at bemærke krummerne overalt).


Så ja, jeg havde en festlig overgang til 2010 i yderst rart selskab.
Nu bliver det spændende at se, hvad det nye år vil bringe mig. 2009 har ærlig talt ikke behandlet mig alt for pænt, så jeg ser frem til et eventuelt mere venligt år :)

4 kommentarer:

 1. Og igen formår du at missunde med fantastisk smukt mad og helt sikkert mere velsmagende end det ser ud :) dejligt at høre at du havde en dejlig aften. MÅ simpelthen bare smage forretten og desserten engang :)

  SvarSlet
 2. Det skal du i hvert fald nok få lov til :D Det er simpelthen så let at fremstille, at andet ville være synd.
  Og tak for din mad-ros :)

  SvarSlet
 3. Man bliver faktisk ret lækkersulten af at kigge på al den mad ;)

  Maden vi fik var absolut heller ikke dårlig. Den bestod af lakseruller til forret, oksemørbrad med pestokartofler og grønt, mens desserten bestod af hindbærtærte.

  SvarSlet
 4. Det er fordi jeg er en sand mester udi madkunsten ;) Eller, i hvert fald begyndende.

  Jeres mad lyder også formidabel! Undtagen lakseruller, som jeg ikke er nogen fan af.

  SvarSlet