mandag den 21. december 2009

(500) days of summer

This is a story of boy meets girl, but you should know upfront, this is not a love story.

 

Jeg så denne super søde film for nogle dage siden. Den er helt sikkert i min top et-eller-andet for 2009.
Jeg kan virkelig godt lide film, som ikke skrider frem på den traditionelle måde. Film, man ikke kan gætte slutningen på 5 minutter inde i filmen - eller film, hvor man tror, at man kan, og bliver bedraget. Og film, som ikke skrider kronologisk frem. Og sådan er denne!

Som det indledende citat afslører, er der ikke tale om en ordinær lovestory. Tom møder denne pige, Summer (deraf filmens navn), og bliver kæreste med hende. Så langt så godt. Hun har imidlertid svært ved at binde sig, og forholdet ender. Filmen handler om deres forhold samt tiden efterfølgende, hvor Tom ønsker hende tilbage. Som nævnt er den ikke kronologisk, hvorfor det springer mellem nutid og fortid. Den fortid, hvor han var sammen med Summer, og alle de minder, han har. Det er forelskelse på den ekstremt søde måde. Ikke den kvalmende, men den måde, hvor man afprøver senge i Ikea samt råber "penis" i parken. Det er netop hvad der er så fantastisk ved filmen. De ting, der gør, at man bliver forelsket i deres forhold. Og det, at det ikke er en almindelig kærlighedshistorie, hvor handlingen er "lykkeligt forhold - brud - sammen igen". Og så handler den om følelser. Ikke klichéerne, hvor forholdet ryger en tur på grund af utroskab eller dumheder. Følelser, man rent faktisk kan sætte sig ind i, og som der ikke er nogen egentlig forklaring på.
Uh, jeg glæder mig allerede til at eje den på dvd!

9 kommentarer:

 1. Jeg har lige set den i dag (på computeren, ups), og den er bestemt også på min top liste! Han er ret nuttet ham med hovedrollen.

  SvarSlet
 2. Stine det behøver du ikke upse over :D
  Den er virkelig fin, den film. Dejligt speciel. Og ja, han er ikke det værste - han ligner bare Heath Ledger lidt meget.

  SvarSlet
 3. Ham fyren, er det ham den unge fra 'Ten things I hate about you'? Synes det ligner ham rigtigt meget. I så fald, hvis det er ham, så er han godt nok "vokset" og er i den grad blevet endnu mere en hottie :-D

  SvarSlet
 4. Og jeg mener ikke Heath Ledger, men ham den lidt kineser agtige fyr som er forelsket i lillesøsteren som aldrig må gå ud :-)

  SvarSlet
 5. Undskyld alle mine kommetarer, men det ER ham, eeeej hvor er han blevet lækker! :-D

  SvarSlet
 6. Jeg sys nok der var noget bekendt ved ham! Tak for opklaringen Sille :)
  Men ja den er også klart på min top10 af film jeg har set i år .. sød og speciel :) og ja jeg ved godt jeg efteraber Bitten :p

  SvarSlet
 7. Sille, du skal aldrig beklage antallet af kommentarer :P Ja, det er åbenbart ham (kan ikke huske den film særlig godt). Han er nu meget sød.

  Ulrik, bare rolig, jeg har vænnet mig til at du efteraber :P Dejligt at den også ligger så højt på din liste. Jeg overvejer lidt at lave en officiel top 10 for 2009.

  SvarSlet
 8. Hehe, jeg var igennem den samme tankerække Sille!

  Og nej, han ligner ikke Heath Ledger for meget.

  SvarSlet
 9. Det er en ganske fantastisk film :)

  SvarSlet