lørdag den 19. december 2009

første feriedag med havregrynskugler

Jeg har såmænd lavet havregrynskugler i dag, efter ordre fra Daniel. Opskriften er endda fra hans mormor.

250 g havregryn
250 g flormelis
Lidt portvin eller romessens
Lidt afkølet kaffe
2 spsk kakao
100 g plantemargarine

Ingredienserne skal bare æltes sammen til en fast masse, og rulles til kugler. Derefter tørres de i omkring et døgn før de kommes på glas eller dåse.
Det skal siges, at jeg plejer at lave dem med smør - og der er altså virkelig stor forskel. Det er nok en smagssag, men jeg synes, at de her er for tørre i konsistensen i forhold til de bløde smør-bolde, jeg plejer at lave ;) Men Daniel skal få lov at grovæde af dem i morgen!

Og så kom jeg til at vække mine katte efter en hyggesøvn, hvilket resulterede i gab fra dem begge, til stor morskab for mig!


Og så lige et sidste. Kate: "Jeg er fuldstændig uskyldig..." - og så ligger der lige en garnbold fra julekalenderen i 1000 stykker.


4 kommentarer:

 1. Uhm, dem vil jeg da prøve med det samme :) Og tror jeg vil bruge smør som du anbefaler! Det er årevis siden jeg har både smagt og lavet havregryns kugler :) Tak for opskriften, og god weekend :)

  SvarSlet
 2. Elsker havregrynskugler!!! Kan ikke få dem afsat til drengene - her i Israel laver man med knuste mariekiks istedet og lidt andre ingredienser. Mon ikke det er for farligt at lave en portion helt til mig selv he he. Søde katte. Knus og god weekend

  SvarSlet
 3. åh Bitten, brugte du plantemargarine! bvdr :D smør er nemlig godt. eeelsker dine uskyldige katte.

  SvarSlet
 4. Maiken - God idé at lave dem, havregrynskugler kan man altid bruge :D

  Tina - Det gør jeg også! Dem med mariekiks lyder interessante, er det nogle, du kan en opskrift på? Kunne være spændende at prøve noget nyt :)

  Line - Ja, det stod jo i opskriften :P

  SvarSlet