tirsdag den 29. december 2009

chok-orangemuffins og marshmallow-muffins

Så blev de første muffins fra 1 mix - 100 muffins afprøvet - og hvilken succes!
Det er jo en ganske fantastisk bog, og jeg elsker konceptet med, at det bare er få ingredienser, der skal byttes ud. Synes ikke der er ret mange af opskrifterne derfra, hvor jeg umiddelbart tænker: "Ej, dem har jeg ikke lyst til at prøve".

Chok-orangemuffins med glasur 
12 stk

2 appelsiner
Ca. 1 1/4 dl mælk
3 3/4 dl hvedemel
1 1/4 dl usødet kakao
1 spsk. bagepulver
1/8 tsk salt
1 1/4 dl lys muscovadosukker
2½ dl mørk chokolade, brudt i stykker
2 store æg
6 spsk olie eller smeltet, afkølet smør
Strimlet appelsinskal til pynt
Glasur:
55 g mørk chokolade
2 spsk smør
2 spsk vand
3 3/4 flormelis

1) Forvarm ovnen til 200 grader. Smør en 12-huls muffinform, eller beklæd den med 12 papirforme. Riv appelsinskallerne fint, og pres saften ud af appelsinerne. Spæd juicen op med mælk, så der i alt er 2½ dl. Tilsæt revet appelsinskal.
2) Sigt mel, kakao, bagepulver og salt ned i en stor skål. Rør muscovadosukker og chokoladestykker i melblandingen.
3) Pisk æggene let i en stor skål, og pisk derefter appelsin-/mælkeblandingen og olie ind i æggene. Lav en fordybning i midten af de tørre ingredienser, og hæld de sammenpiskede, flydende ingredienser deri. Rør ingredienserne forsigtigt sammen, så de kun lige er blandede. Pas på ikke at røre for længe eller for kraftigt.
4) Kom dejen i den forberedte muffinform med en ske. Bag i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter, til kagerne er hævet op og er faste.
5) Lad kagerne afkøle i formen i 5 minutter, og læg dem derefter på en bagerist, hvor de afkøler helt.
6) I mellemtiden laves glasuren: Bræk chokoladen ned i en varmebestandig skål og tilsæt smør og vand. Placér skålen over en kasserolle med let simrende vand. Rør konstant, til chokoladen er smeltet (eller brug mikroovn (red.)). Tag skålen af varmen, og sigt flormelis i. Pisk blandingen jævn. Den stadig varme glasur fordeles ovenpå hver muffin, og der pyntes med strimlet appelsinskal.

Marshmallow-muffins
 12 stk

2½ dl mælk
2½ hvide miniskumfiduser
3 3/4 dl hvedemel
1 1/4 dl usødet kakao
1 spsk. bagepulver
1/8 tsk salt
1 1/4 dl lys muscovadosukker
2 store æg
6 spsk olie eller smeltet, afkølet smør

Fremgangsmåden er den samme som beskrevet ovenfor, blot med undladelse af de ingredienser, der ikke skal i ;) Skumfiduserne klippes i stykker med en saks og tilsættes den tørre blanding.


 Jeg er helt vild med chok-orangemuffinsene! Mmm, de er fantastiske. Og så er den revne appelsinskal simpelthen så klædelig. Jeg var ikke selv så vild med dem med skumfiduser, syntes de blev lidt kedelige fordi skumfiduserne jo bare smeltede bort, men det var Mia til gengæld. Så helt spildt var besværet ikke.

5 kommentarer:

  1. Det var da ret smart!!!! Tak for opskrifterne. Er total muffin fan. He he har endda et cupcake spil på computeren hvor man får nye opskrifter jo længere man når i spillet. Knus og Godt Nytår!

    SvarSlet
  2. Tina: Hvad er det for et spil? Det lyder som lige noget for mig :P

    SvarSlet
  3. De ser lækre ud, de muffins! Men tror nu heller ikke, at dem med skumfiduser ville være noget for mig. De andre til gengæld! omNomnomnom..

    SvarSlet