mandag den 28. december 2009

kransekage og parfait

Ah, julen og det efterfølgende ædegilde er veloverstået :)

1. juledag var jeg til julefrokost hos nogle venner af mine forældre, sammen med mine forældre og min søster. 2. juledag foregik det hjemme hos mine forældre med min søster, hendes kæreste samt Daniel, som netop var hjemvendt. I går var imidlertid ikke noget større ædegilde, men stadig fik jeg rester fra de foregående dage, og tog hjem til Daniel for at spille Buzz - som nok er noget af det sjoveste i verden!

I dag er nytårsforberedelserne for alvor gået i gang! Jeg startede dagen med at købe ind til de ting, som er mit job at forberede.
Blandt andet skal jeg stå for kransekagen i år, og jeg har vel at mærke aldrig prøvet det før, vi har altid fået den købt. Så jeg er ret spændt på, hvordan den overhovedet er blevet, lige nu ligger den og hviler i fryseren. Jeg brugte følgende opskrift:

500 g marcipan
2 pasteuriserede æggehvider
50 g flormelis

Det hele skal bare æltes sammen og formes til hvad end man nu har lyst til. Derefter bages det i 7-9 minutter ved 190 grader. Mit fik nok lidt længere, fordi det var hundrede år om at tage farve. Imidlertid blev bunden godt brun (heldigvis ikke brændt), og jeg har senere læst mig til, at det anbefales at sætte to bageplader under for at undgå dette.
Billede kommer selvfølgelig først til nytår, når den er pyntet og fin!

Derudover står jeg også mere eller mindre for desserten, som bliver Nicolais fine daimparfait - dog også i en version med After Eight.Daim-parfait
3-4 personer
4 æggeblommer (pasteuriserede)
2-3 dl flormelis
3-5 spsk vanillesukker
2½ dl piskefløde
1-2 pakker Daim

Æggeblommerne piskes til æggesnaps med flormelis og vanillesukker. Fløden piskes stiv ved siden af, og de to ting vendes forsigtigt sammen. Herefter vendes den knuste Daim ligeledes forsigtigt i (eller After Eight, eller hvad man nu er til). Blandingen hældes i portionsskåle eller fade, og fryses ned så længe som muligt.
Det er jo endnu ikke muligt for mig at rapportere om smagen, men det skal nok komme! Til nytår serveres den med chokoladeskåle samt frisk frugt.

I morgen skal jeg afprøve første opskrift fra 1 mix - 100 muffins, da jeg får besøg af to veninder, så det ser jeg frem til!

2 kommentarer:

  1. Det lyder virkelig godt Bitten! :)uhm

    SvarSlet
  2. Du er blevet en rigtig husmor, Bitten! :D Haha. Og ja, Buzz er genialt. Gid jeg havde en spilkonsol til det, for det er virkelig sjovt. Dét og så singstar!

    SvarSlet