søndag den 3. januar 2010

kerne/grovbrød

Jeg har netop bagt mig et brød. Det er sjovt i disse dage, for aftensmad gider jeg absolut ikke bruge tid på, og lever derfor af rugbrød, men bage gider jeg godt. Og helst mange gange. Jeg havde en pakke gær, som skulle anvendes, og fandt en let opskrift:

3 dl lunkent vand
50 g gær
1 spsk honning
1 æg
1 tsk salt

1/2 dl klid (kan erstattes med grahamsmel)
1/2 dl solsikkekærner, hasselnødder eller andre nødder
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl hørfrø
1 dl grahamsmel
6 dl hvedemel


Jeg brugte selv fuldkornshvedemel i stedet for grahamsmel, og så brugte jeg solsikkekerner, mandler og valnødder - det var lige hvad jeg havde liggende.
Gæren opløses i vandet, tilsæt ingredienserne i den rækkefølge, de optræder, og rør sammen. Dejen hældes i en smurt 1½ l form og stilles i en kold ovn på 225 grader i 40 minutter. Super let at lave, og smager egentlig også ret godt. Og så er det første gang at jeg bager et egentligt, vellykket brød.

3 kommentarer:

  1. Uhm, det ser godt ud:)
    Da jeg var single var brød med godt pålæg eller salat nærmest det eneste jeg fik at spise, en masse madlavning gider man altså bar ik!

    SvarSlet
  2. sikke et smukt brød lille Bitten :) det lyder rigtig lækkert eelsker nødder i brød

    SvarSlet
  3. Hvor ser det lækkert ud! Jeg kan godt lide, når der er lidt tyngde og 'crunch' i brød :-)

    SvarSlet