mandag den 14. december 2009

karry-ret

(Verdens mest intetsigende blog-titel).
Jeg havde min kære ven Ulrik på besøg i dag, da vi skulle indtage aftensmad sammen. Af og til finder vi på at fremstille mad i fællesskab, og det er endnu ikke lykkedes os at lave noget, der ikke blev godt. I dag prøvede vi os frem med en ret fra dk-kogebogen.dk, kaldet "Kyllingefiletstykker i karry-kokos sauce".

400 g løg, grofthakket
4 kyllingefileter
3 tsk karry (den kunne sagtens have taget mere)
2 dl vand
4 tomater
2 røde peberfrugter (vi brugte ikke hele 2)
1 stor ds kokosmælk
Salt
Tilbehør: Ris

Først svitses løgene i lidt margarine, hvorefter karry tilsættes. De strimlede kyllingefileter kommes i, og svitses til de har skiftet farve. Vandet tilsættes, og blandingen koger et par minutter.
Tomater skæres i stykker, og peberfrugt i strimler.


Disse tilsættes sammen med salt, og retten koger indtil tomaterne er kogt ud, hvilket tager omkring 15 minutter.

Det er værd at bemærke den fremhævede mængde salt, som blev spildt på mit komfur, da Ulrik tilsyneladende ikke helt kunne administrere den simple opgave at tilsætte det.
Herefter tilsættes kokosmælken, retten varmes op til kogepunktet, og så kan den spises. Eventuelt med selskab af et glas hvidvin og et afsnit af Jesus & Josefine.

Det smagte ganske fint, men som nævnt kunne den sagtens tage lidt mere karry, og jeg er sikker på, at saften fra en limefrugt heller ikke ville skade!

6 kommentarer:

  1. 400g. løg? den ret må være min værste fjende :D
    Dig og dit lime tsk tsk ;)han lyder som en hyggelig fyr ham Ulrik

    SvarSlet
  2. Baserer du det på, at han spilder salt? :D Det kan jeg godt lide.
    Hehe, jeg ved ikke lige hvor meget 400g løg er, vi brugte blot et enkelt. Men du ville sikkert hade det, det er jo hakket groft og det hele!

    SvarSlet
  3. folk der tør! spilde salt er flinke folk! specielt som du håner :D og ja løg + groft = bvrdh!

    SvarSlet
  4. og lige en lille kommentar fra salt spilderen :) Fantastisk ret som sikkert også kan laves uden brug af løg. eller evt hakkes fint ;)
    Men jeg er enig i at den godt kunne bruge lidt mere karry og lime kan helt sikkert bruges.
    Tak for en hyggelig eftermiddag/aften :)

    SvarSlet
  5. Svits løgene sammen med karry´n. deraf bliver det herlige krydderi også svitset, som tvinger den stærke smag frem. :) det burde få det til at smage mere af karry, evt ligge kyllingen i en karry marinade i et par timer inden tilberedning vil også bidrage til den herlige karrysmag.

    SvarSlet
  6. Nej nej nej, Bitten! Alt andet end Karry og kokus! Oh god! Haha :D

    SvarSlet